Que-es-EspaiFar-VNG

Un-entorn-privilegiat-EspaiFar
L’Espai Farsituat a l’emblemàtic Far de Sant Cristòfol, és un centre museístic que mostra el ric patrimoni mariner vilanoví.
Situat a l’antiga casa del faroner, el Museu del Mar exhibeix alguns dels objectes relacionats amb el món de la pesca i la tradició marinera que l’Associació del Museu del Mar ha anat rebent de donacions de pescadors i veïns del barri de Mar. Inclou també un àmbit dedicat a la preservació i difusió de la memòria oral.

quehiha

L’Espai Far compta amb dos museus: el Museu del Mar de Vilanova i la Geltrú, amb el bot de salvament Víctor Rojas com a insígnia; i el Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués.
Museu-del-Mar-Espai-Far
L’antiga casa del faroner acull el Museu del Mar, un recorregut per la Vilanova de Baix-a-Mar amb la finalitat de donar a conèixer la història de la platja i de la seva gent. El museu també té una secció dedicada a la preservació de la memòria oral.
bot-victor-rojas-espai-far
L’Espai Víctor Rojas acull el bot de salvament de nàufrags Víctor Rojas, un dels tres únics bots d’aquesta tipologia que es conserven a Catalunya. És un bot mixt per navegar a rem i vela, insubmergible i autoredreçable.
Curiositats-marineres-roig-toques-espai-far
El Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués mostra la col·lecció d’objectes relacionats amb el mar que Francesc Roig Toqués atresorà al llarg de la seva vida: enginys de vaixells, sorres de tot el món, peixos, entre d’altre curiositats. A la famosa Carpa Juanita, un peix ensinistrat que bevia amb porró i menjava amb cullereta, també se li ret homenatge en aquest espai.
Les visites són sempre acompanyades.
i-tambe-espai-far
Serveis de visites en grup amb reserva prèvia.
dos-museus-historics-EspaiFar
Per a desenvolupar el discurs museogràfic de l’Espai Far s’ha creat una taula d’assessorament en la que hi participen especialistes i tècnics de perfil diferenciat. D’aquesta manera, les col·leccions del Museu del Mar i del Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués, es presenten amb una proposta museística diferent, que compta amb la participació activa dels ciutadans i permet difondre la història i el patrimoni mariner de Vilanova i la Geltrú de forma activa i dinamitzadora.
un-projecte-finançat-al-100-EspaiFar
L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb el suport de les subvencions del Pla Únic d’Obres i Serveis de
Catalunya (PUOSC) i els Fons europeus FEDER, ha finançat la totalitat del projecte Espai Far.
Fons-Feder-EspaiFar