Una escapada amb els més petits de la casa? Us recomanem visitar l’Espai Far de Vilanova

11 Oct 2016

Una escapada amb els més petits de la casa? Us recomanem visitar l’Espai Far de Vilanova

Encara no has planificat què faràs demà? Vols passar-t’ho d’allò més bé amb els teus fills? Aprofitant que demà és festiu, us recomanem una escapada a Vilanova i la Geltrú, amb visita a l’Espai Far inclosa. Sens dubte, disposar d’una jornada festiva entre setmana ens permet fer un petit parèntesi i desconnectar, gaudint d’aquelles activitats que els ritmes del dia a dia no ens permeten fer.

Així doncs, per aprofitar al màxim les 24 hores d’aquest festiu, res millor que passejar amb els vostres fills i filles per la capital del Garraf. Als seus carrers descobrireu la seva història, la cultura, el patrimoni arquitectònic, la tradició i la innovació. Trobareu monuments, edificis, palaus i esglésies que narren l’evolució de la ciutat. En aquest sentit, si voleu capbussar-vos en les arrels més marineres de Vilanova, us recomanem visitar l’Espai Far que aquest dimecres 12 d’octubre romandrà obert de 10 a 14 h.

Mentre us endinseu per l’Espai Far, tindreu l’oportunitat de visitar tres espais museístics que descriuen a la perfecció la identitat marinera de Vilanova:

  • El Museu del Mar. En primer lloc, us donarà la benvinguda un audiovisual. Posteriorment, mentre aneu recorrent l’antiga casa del faroner, us trobareu amb fotografies antigues, objectes relacionats amb el mar, la pesca i la tradició marinera i un espai dedicat a la preservació de la memòria oral. També, hi ha una pantalla tàctil, on els més petits de la casa, segurament passaran una bona estona veient vídeos de persones explicant històries relacionades amb els objectes exposats.
  • Bot de salvament Víctor Rojas. Aquest espai acull el bot de salvament de nàufrags Víctor Rojas, un dels tres únics bots d’aquesta tipologia que es conserven a Catalunya. Es tracta d’un bot mixt per navegar a rem i vela, insubmergible i autoredreçable que va ser construït l’any 1916 i va realitzar funcions de salvament fins a l’any Una excel·lent manera de què els vostres fills/es coneguin embarcacions històriques i emblemàtiques del passat mariner vilanoví.
  • El Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués. Un espai amb un encant especial que agrada a grans i petits. Us trobareu envoltats d’unes 400 peces relacionades amb el mar que formaven part de la col·lecció del vilanoví Francesc Roig Toqués: pots de sorra de diferents països, peixos dissecats, cargols de mar, instruments de navegació, maquetes, etc. I com no podia ser menys, també es ret homenatge a la carpa Juanita, un peix ensinistrat per Roig Toqués, que també té el seu propi espai. Us trobareu diversos retalls de premsa dels anys 70, que és quan es va fer famosa, i una enorme pantalla on es visualitzen vídeos d’aquest curiós peix que bevia en porró i menjava en cullereta. La seva figura va ser tan reconeguda que va traspassar fronteres. Fins i tot mitjans internacionals com la BBC es van interessar per ella.

Un cop finalitzeu la vostra visita, podreu gaudir del jardí que hi ha al voltant del Far de Sant Cristòfol, on podreu veure canons, les restes d’un molí de mar, enormes àncores i unes boniques vistes a la platja de Vilanova i la Geltrú. A més, la mainada pot córrer amunt i avall sense el perill dels cotxes.

Així doncs, aquest dimecres festiu ja teniu un bon pla per fer amb els vostres fills: visitar l’Espai Far i gaudir de l’encant de Vilanova.  Us hi esperem!

Post A Comment