Voleu gaudir d’un dia esplèndid a Vilanova? Veniu a prendre el sol a la Platja del Far de Sant Cristòfol i a visitar-nos a l’Espai Far

13 Sep 2016

Voleu gaudir d’un dia esplèndid a Vilanova? Veniu a prendre el sol a la Platja del Far de Sant Cristòfol i a visitar-nos a l’Espai Far

Vilanova i la Geltrú disposa d’una de les façanes marítimes més extenses i amb més historia del litoral català. En aquesta ocasió, però, ens centrarem en la Platja del Far de Sant Cristòfol i els seus entorns. Aquesta platja vilanovina és un espai verge que marca l’inici d’un espai costaner d’alt interès: Els Colls. Precisament, us recomanem una ruta per aquesta zona, durant la qual, vorejareu la costa i apreciareu les cales que la mar ha format, així com, la vegetació baixa i els bufadors d’aigua que brollen d’entre les roques perforades per la força de les onades.

Pel que fa a la ubicació d’aquesta platja, cal assenyalar que es troba a l’extrem oriental de Vilanova. Quant a les seves característiques cal dir que és de tipologia semi urbana amb baix pendent de sorra fina. Té una llargada de 650 metres i una amplada mitjana de 110 metres. A més, és ideal per anar amb família, doncs disposa de tot tipus de serveis: aparcament gratuït, dutxes, lavabos, gandules, zona esportiva amb camps de vòlei, futbol i bàsquet platja, etc. I sempre gaudireu d’aigües i sorra ben netes, doncs, està certificada amb els distintius de qualitat: SICTED i ECOPLAYAS.

A més, està situada en un entorn natural de gran bellesa; just al seu darrere, podreu admirar l’ermita de Sant Cristòfol i el Far, on està ubicat el nou equipament museístic de la nostra vila, l’Espai Far. Per tant, mentre preneu el sol o us banyeu en aquesta platja, podeu aprofitar per capbussar-vos en el passat més mariner de Vilanova, visitant el Museu del Mar, el bot de salvament Víctor Rojas i el Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués.

Quant a l’ermita de Sant Cristòfol, cal dir que parlar d’ella és parlar d’Eugeni D’Ors, un dels més destacats autors i periodistes del Noucentisme. D’Ors va créixer a redós del Modernisme, però va acabar sent un dels clars exponents del Noucentisme, de tall més classicista. Va viure a l’ermita de Sant Cristòfol, on va ubicar l’Acadèmia del Far on es reunia amb artistes, filòsofs i escriptors de l’època.

A més, tot són bones notícies perquè aquest mes de setembre, s’ha iniciat la remodelació de la Plaça del Port que forma part d’una primera fase de la remodelació de la façana marítima i també, s’han posat en marxa els treballs de recuperació de la Platja del Far, a través de la creació d’un sistema de sis dunes de sorra amb vegetació autòctona que suposarà una forta restricció a l’entrada de vehicles a aquesta zona. La sorra per al nou sistema dunar s’obtindrà de la mateixa platja. Les noves dunes també serviran de protecció del Molí de Mar que a hores d’ara es troba molt malmès.

Així doncs, si encara no coneixeu la Platja del Far de Sant Cristòfol de Vilanova, us recomanem fer una escapada per gaudir d’ella i del nostre Espai Far. Us hi esperem!

Post A Comment