T’agradaria visitar l’Espai Far amb la teva escola? Aprofita aquest nou curs escolar per conèixer les històries més marineres de Vilanova

20 Sep 2016

T’agradaria visitar l’Espai Far amb la teva escola? Aprofita aquest nou curs escolar per conèixer les històries més marineres de Vilanova

El nou curs escolar acaba de començar i molts centres catalans de primària i secundària estan tancant els calendaris de visites i excursions de cara al 2016-2017. Voleu que els vostres alumnes coneguin històries de pescadors, vivències de famílies, històries de lluites, d’amor relacionades amb la mar de Vilanova? Doncs, no us ho penseu més i feu una reserva a l’Espai Far, un equipament museístic que esdevé un autèntic aparador del passat mariner de la nostra vila.

Situat al Far de Sant Cristòfol, una ubicació immillorable, ja que esdevé l’accés natural al mar, l’Espai Far disposa de tres espais que relaten les històries més marineres de Vilanova i que segurament, entusiasmaran als alumnes de totes les edats. Ens referim al:

  • El Museu del Mar. Aquí els estudiants, tindran l’oportunitat de conèixer la història de la platja, el far, de la vida cultural, comercial, pesquera i portuària de la nostra vila. A més, també descobriran els relats més antics gràcies a l’espai destinat a la preservació de la memòria oral.
  • El bot de Salvament Víctor Rojas. Els alumnes veuran de primera mà aquest bot de salvament restaurat, que data de 1906 i que és un dels tres únics d’aquesta tipologia que es conserven a Catalunya. Es tracta d’una embarcació mixta per navegar a rem i vela, insubmergible i autoredreçable.
  • El Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués. Aquest espai mostra la col·lecció d’objectes relacionats amb el mar que el vilanoví Francesc Roig Toqués atresorà al llarg de la seva vida: enginys de vaixells, sorres de tot el món, peixos, entre d’altres curiositats. A banda de conèixer aquesta extensa mostra d’andròmines marineres, també podreu conèixer la història de la famosa Carpa Juanita, un peix ensinistrat per Roig Toqués que bevia amb porró i menjava amb cullereta, al qual se li ret homenatge en aquest espai.

 

Sens dubte, conèixer el llegat mariner de Vilanova i la Geltrú pot esdevenir una engrescadora activitat educativa. Si voleu organitzar una visita al nostre Espai Far durant el curs escolar 2016-2017, informeu-vos en aquest enllaç.

Post A Comment