Encara no coneixeu les col·leccions més marineres de l’Espai Far? Veniu a visitar el Museu del Mar i el Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués

06 Sep 2016

Encara no coneixeu les col·leccions més marineres de l’Espai Far? Veniu a visitar el Museu del Mar i el Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués

Des del 16 de juliol, Vilanova i la Geltrú disposa d’un nou equipament museístic: l’Espai Far, ubicat a les instal·lacions del far de Sant Cristòfol, un recinte privilegiat de la ciutat. Aquest nou centre ha nascut amb l’objectiu de preservar i difondre la cultura i el patrimoni mariner d’aquesta vila. Per això, acull part de dues col·leccions: el Museu del Mar, amb el bot de salvament ‘Víctor Rojas’ com a insígnia, i el Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués. Si encara no els coneixes, no esperis més per visitar-los i descobrir l’empremta més marinera de Vilanova.

El Museu del Mar ofereix un recorregut per la Vilanova de Baix-a-Mar i s’estructura en set àmbits: la platja, el comerç i els indians, la pesca i l’Any dels Negats, el port, la vida cultural, el far i una secció dedicada a la preservació de la memòria oral. També trobareu l’Espai Víctor Rojas que acull el bot de salvament de nàufrags homònim, un dels tres únics bots d’aquesta tipologia que es conserven a Catalunya. És un bot mixt per navegar a rem i vela, insubmergible i autoredreçable.

Quant al Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués, es tracta d’una rèplica del museu que tenia aquest col·leccionista vilanoví, que va reunir al llarg de la seva vida peces de tot tipus vinculades amb el mar: maquetes, peixos, pots de sorra de diferents països del món… Ara bé, Roig Toqués era especialment conegut pel fenomen que va suposar la carpa Juanita, un peix ensinistrat per ell que menjava amb cullera i bevia amb porró. Per això, en aquest espai trobareu un homenatge a aquesta mítica carpa.

Així doncs, si voleu conèixer les històries més marineres de Vilanova i la Geltrú, no espereu més per visitar l’Espai Far i les seves col·leccions. Us hi esperem!

Post A Comment