Aquest agost les platges de Vilanova i la Geltrú us esperen. Veniu a gaudir-ne en família!

16 Aug 2016

Aquest agost les platges de Vilanova i la Geltrú us esperen. Veniu a gaudir-ne en família!

Aquest estiu voleu gaudir d’unes excel·lents platges a prop de Barcelona? A Vilanova i la Geltrú, teniu a la vostra disposició més de 4 km de platges de sorra fina i amb una amplada excepcional que us permetran desconnectar totalment de les vostres preocupacions i de l’estrès del dia a dia. A més, són ideals per anar amb família, ja que, les aigües són poc profundes, disposen d’una gran quantitat de serveis i estan poc massificades.

Així doncs, a Vilanova podreu prendre el sol i capbussar-vos en unes platges de qualitat. Moltes d’elles amb banderes blaves i distintius com el SICTED i ECOPLAYAS. Però quines platges de Vilanova, triareu per passar les  vostres vacances d’estiu? Podreu escollir entre vuit:

  • La Platja del Far de Sant Cristòfol. Situada a l’extrem oriental del municipi de Vilanova i la Geltrú, és de tipologia semi urbana amb baix pendent de sorra fina. Té una llargada de 650 metres i una amplada mitjana de 110 metres. Ideal per anar amb família, doncs disposa de tot tipus de servei: aparcament gratuït, dutxes, lavabos, gandules, zona esportiva amb camps de vòlei, futbol i bàsquet platja, etc. Sempre gaudireu d’una bona experiència a aquesta platja, doncs està certificada amb els distintius de qualitat: SICTED i ECOPLAYAS. A més, podeu aprofitar per arrodonir el dia amb una visita a l’Espai Far, on veure el Museu del Mar, el bot de salvament Víctor Rojas i el Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués, la millor manera de conèixer el llegat mariner de Vilanova.
  • La Platja de Ribes Roges. Considerada una de les set platges familiars destacades a prop de Barcelona. Sorra ben fina, aigües poc profundes, dutxes, lavabos, gandules, quiosquets amb música i una notable tranquil·litat. L’extensa platja vilanovina de Ribes Roges amb 950 metres i una amplada mitjana de 150 metres és perfecta per anar amb els vostres fills. Es troba delimitada per un gran parc on trobareu diverses àrees infantils amb gronxadors, tobogans, ombres per descansar i, fins i tot, una estació amb trens en miniatura que funcionen els caps de setmana. I ben a prop hi teniu l’estació nàutica, que us ofereix divertides activitats per gaudir del mar. Una platja que repeteix la bandera blava any rere any. A més de disposar dels distintius: SICTED i ECOPLAYAS. 
  • La Platja D’Adarró. Li deu el seu nom a la vila iberoromana d’Adarró, localitzada en aquest indret, on encara es conserven els vestigis del poblat iber dels cossetans. Està ubicada en un entorn residencial, entre la platja de Ribes Roges i la platja de La República. És de tipologia urbana amb pendent suau i sorra fina. Té una llargada de 410 metres i una amplada mitjana de 60 metres. Disposa dels certificats i distintius de qualitat: SICTED i ECOPLAYAS.
  • La Platja de la República. Una platja típicament urbana amb una llargada de 140 metres, una amplada mitjana de 40 metres. La platja és accessible des de qualsevol punt de la ciutat, ja sigui a peu, en vehicle propi, en bus urbà o en trenet turístic durant la temporada d’estiu.
  • La Platja de Sant Gervasi. També anomenada platja dels Capellans, deu el seu nom al turó de Sant Gervasi, on es troba l’ermita de Sant Gervasi d’estil barroc i on hi havia un antic fortí que, a finals del S. XVIII, defensava la costa. Té una extensió de 210 metres, una amplada mitjana d’uns 40 metres. Disposa de tots els serveis i és accessible des de qualsevol punt de la ciutat ja sigui a peu, en vehicle, en bus urbà o en trenet turístic durant l’estiu. També compta amb aparcament gratuït. Una platja, on com a la resta, gaudireu de sorra fina, baix pendent i aigües ben netes. Per això, està certificada amb Bandera Blava, SICTED i ECOPLAYAS.
  • La Platja de l’Aiguadolç. A diferència de les anteriors, en aquesta molts dels banyistes practiquen el nudisme. Està ubicada entre la platja de Sant Gervasi i la zona rocosa del racó de Santa Llúcia. Com la resta de platges de Vilanova es caracteritza per ser de tipologia urbana amb pendent suau i sorra fina. Té una llargada de 150 metres, una amplada mitjana de 30 metres. No disposa de serveis propis però els comparteix amb la seva platja veïna: la de Sant Gervasi.
  • La Platja Llarga. Com el seu nom indica, es tracta d’una platja amb una important extensió. De fet, constitueix un espai d’unes 10 hectàrees, situat a l’extrem sud del terme municipal de Vilanova i la Geltrú i forma part d’una antiga zona d’aiguamolls i dunes litorals, presents a la zona del delta del riu Foix i coneguda amb el nom de “El Prat”. Aquest espai és l’última zona natural que resta de l’antic delta del riu i és juntament amb la platja dels Muntanyans de Torredembarra, l’únic espai litoral d’aquestes característiques al llarg de la costa entre el Delta de l‘Ebre i el Delta del Llobregat. Aquí, degut a la tranquil·litat de la zona, també molts dels seus banyistes practiquen el nudisme en el seu tram nord.
  • La Platja de l’Ibersol. Està ubicada en un entorn residencial conegut com el Prat de Vilanova. Es tracta d’una platja amb pendent suau i sorra fina, que pel seu extrem nord limita amb el carrer de la Nansa que la separa de la platja Llarga i pel seu extrem sud amb les platges del municipi Cubelles. Té una llargada de 500 metres, una amplada mitjana de 40 metres. Disposa dels certificats i distintius de qualitat: Bandera Blava, SICTED i ECOPLAYAS.

En definitiva, si busques tranquil·litat, aventures nàutiques, ambient familiar, contacte amb la natura o esports a la sorra; les platges de Vilanova i la Geltrú, la costa de Barcelona, són el teu espai. Vine a gaudir-ne aquest estiu!

Post A Comment