Tot a punt per a la inauguració de l’Espai Far de Vilanova, el proper 16 de juliol

11 Jul 2016

Tot a punt per a la inauguració de l’Espai Far de Vilanova, el proper 16 de juliol

Vilanova i la Geltrú ja té tots els preparatius a punt per inaugurar, el proper dissabte 16 de juliol a les 19 h, l’Espai Far, un nou equipament cultural i turístic encarregat de realçar el patrimoni de la ciutat relacionat amb el mar. A Vilanova són gent de mar i ara amb aquest nou espai, es podran reviure històries de pescadors, de famílies, de lluites, d’amor… És a dir, ens podrem capbussar en les arrels més marineres de la ciutat.

A més, amb motiu de la seva obertura, el diumenge 17 de juliol tindrà lloc una jornada de portes obertes i l’accés serà gratuït fins al 31 de juliol. Així doncs, podeu aprofitar per anar amb tota la família a conèixer els relats més mariners de Vilanova. Què podreu visitar?:

  • El Museu del Mar. Situat a l’antiga casa del faroner, us permetrà conèixer a través de diferents peces, les particularitats de la platja de Vilanova, el seu far, la vida cultural, comercial, pesquera i portuària. I a més, podreu descobrir mil i una històries, gràcies a l’espai dedicat a la preservació de la memòria oral.
  • L’Espai Víctor Rojas. Tindreu l’oportunitat de conèixer el bot de salvament Víctor Rojas, un dels tres únics bots que es conserven a Catalunya. De fet, fins a l’any 1957 encara feia tasques de rescat a les platges de Vilanova i la Geltrú. Podreu veure aquesta embarcació i conèixer de prop la seva curiosa història, en la qual, són presents les històries humanes, on aquest bot va ser el protagonista.

 

  • El Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués. El mestre modelista, Francesc Roig Toqués va anar atresorant, al llarg de la seva vida, una col·lecció de 3.400 peces curioses, singulars i emblemàtiques al voltant del món del mar i la navegació. Des de trossos de vaixells de guerra i civils, fòssils, aparells de GPS de l’època, amulets egipci, restes d’àmfores, documents i instruments de navegació dels segles XVIII, XIX i XX, a les maquetes construïdes pel mateix col·leccionista. Evidentment en aquest espai, també hi haurà un record a la mítica Carpa Juanita, un peix ensinistrat que treia el cap de la bassa quan Roig Toqués s’hi acostava, per ser alimentada amb una cullereta i beure amb un porró, la seva fama va traspassar fronteres.  

 

Submergiu-vos en les històries de mar de Vilanova. Us esperem a l’acte d’inauguració: el dissabte 16 de juliol a les 19.00 hores a la Pujada del Far de Sant Cristòfol 2 (Vilanova i la Geltrú) i a la Jornada de Portes Obertes de diumenge 17 de juliol. I recordeu, l’entrada serà lliure durant tot el mes de juliol. Aprofiteu!

Més informació en aquest enllaç.

Post A Comment