Música, correfocs, balls, castellers, cinema… La Festa Major de Vilanova i la Geltrú aposta per una gran varietat d’activitats per a tota la família. Veniu a gaudir-ne!

28 Jul 2016

Música, correfocs, balls, castellers, cinema… La Festa Major de Vilanova i la Geltrú aposta per una gran varietat d’activitats per a tota la família. Veniu a gaudir-ne!

Des del 15 de juliol i fins dissabte 6 d’agost, Vilanova i la Geltrú celebra la seva gran Festa Major d’Estiu. Aquesta festivitat se celebra en honor de la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de les Neus, i omple la ciutat de gresca durant 15 dies. Així doncs, els carrers i places de la capital del Garraf s’ompliran de variades activitats per a tota la família: música, correfocs, dracs, diables, gegants, cercaviles, actuacions castelleres, balls tradicionals, cinema a la fresca i per als més petits, entretinguts tallers, contacontes, entre moltes altres.
Alguns dels plats forts de la Festa Major de Vilanova són l’espectacular correfoc nocturn del divendres 29 de juliol a les 22.30 h a la Plaça de les Neus, durant el qual, gaudireu d’un autèntic espectacle de pirotècnia, gràcies a colles amb una llarga trajectòria com: el Ball de Diables de Tarragona, Ball de Diables de Torredembarra i Drac de Sant Roc (Tarragona); dissabte 30 de juliol a les 18.00 h, tindrà lloc una multitudinària exhibició castellera, on entre altres colles participaran els Bordegassos de Vilanova, un grup amb una llarga trajectòria, doncs, hi van ser per primera vegada a la Festa Major de l’any 1972. Enguany també, tindran lloc concerts de reconeguts artistes com per exemple els de Sergio Dalma (29 de juliol a les 23.00 h) i Sopa de Cabra (31 de juliol a les 23.00 h).
Altres actes a destacar durant aquests dies seran: el dijous 4 d’agost a les 12 h, el tradicional llançament dels 12 morterets i repic de campanes a la Plaça de la Vila i a les 23.00 h, podreu gaudir d’un castell de focs d’artifici a la Platja de Ribes Roges. Divendres 5 d’agost, a partir de les 18.00 h, tindrà lloc un dels moments més esperats, la Cercavila del Vot del Poble, que acabarà amb un castell de focs a la Plaça de les Neus.

Finalment, el darrer dia d’aquesta gran Festa Major vilanovina, el dissabte 6 d’agost a les 19 h, podreu gaudir, entre altres actes, de la tradicional Cercavila de l’Imaginari, que comptarà amb la participació de nens i nenes de la ciutat, amb el següent recorregut: la Plaça de les Casernes, Plaça Llarga, Carrer Mercaders, Plaça de les Cols, Carrer Sant Gregori, Plaça de les Neus, Rambla Principal, Carrer Colom, Plaça dels Carros, Carrer Sant Sebastià i Plaça de la Vila. I això, només és un petit tastet de l’ampli ventall d’activitats que se succeiran a Vilanova durant aquests dies de festa.
Veniu a viure amb família la Festa Major de Vilanova i la Geltrú i aprofiteu, aquests dies, per visitar el recentment inaugurat Espai Far, el nou equipament museístic dedicat a recuperar el llegat mariner de Vilanova i la Geltrú.
En aquest enllaç, podeu consultar el programa de la Festa Major de Vilanova. Us hi esperem!

Post A Comment