Coneixes la història del Far de Sant Cristòfol? Descobreix les històries més marineres de Vilanova a l’Espai Far

08 Jul 2016

Coneixes la història del Far de Sant Cristòfol? Descobreix les històries més marineres de Vilanova a l’Espai Far

El Far de Sant Cristòfol, conegut popularment com la Farola, va ser construït l’any 1886, és una edificació emblemàtica davant del mar i un element de senyalització i comunicació per als mariners. Arran de les obres de remodelació, el far s’ha reconvertit en un nou espai museístic que posa en valor el patrimoni de Vilanova i la Geltrú relacionat amb el mar, preservant la memòria històrica i marinera d’aquesta ciutat. A través de tres espais: el Museu del Mar, l’Espai Víctor Rojas i el Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués se’ns mostrarà les arrels més marineres de la ciutat.
D’aquesta manera, l’Espai Far es converteix en un nou recurs turístic, econòmic i cultural de la ciutat, on el mar és l’eix vertebrador. L’equipament disposa de les condicions més adequades per exhibir, conservar, difondre i estudiar la història i el patrimoni mariner de Vilanova i la Geltrú. Aquest emplaçament també potenciarà la façana marítima vilanovina a nivell cultural i turístic, posant en valor els diferents espais singulars i emblemàtics d’aquest espai lligats amb el patrimoni mariner. Sens dubte, és una bona forma d’establir lligams a través del patrimoni mariner amb altres pobles i cultures del Mediterrani.
Tot plegat estarà a punt el proper 16 de juliol quan el renovat Espai Far obrirà les portes al públic. No us perdeu, l’oportunitat de capbussar-vos en els relats més mariners de Vilanova, visitant aquest històric edifici. Sala rere sala, es comparteix el fil argumental de les històries de mar. Us animen a descobrir el Museu del Mar, l’antiga casa del faroner, on coneixereu la història de la platja, del far, de la vida cultural, comercial, pesquera i portuària de Vilanova i podreu recuperar les històries més tradicionals i antigues gràcies a l’espai destinat a la preservació de la memòria oral; l’espai Víctor Rojas, on podreu veure el seu bot de salvament restaurat, que data de l’any 1906, i és un dels tres que es conserven a Catalunya, i finalment, el Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués, on es recorda la mítica carpa Juanita.

L’emblemàtic Far de Sant Cristòfol de Vilanova brilla més que mai acollint el llegat mariner de Vilanova. Vine a descobrir-ho el proper 16 de juliol a les 19 h amb aquest nou espai!

Autora de la fotografia: M. Rosa Ferré (2012)

Post A Comment