L’Espai Far de Vilanova veurà la llum el proper 16 de juliol

16 Jun 2016

L’Espai Far de Vilanova veurà la llum el proper 16 de juliol

Després d’unes llargues obres de remodelació i condicionament, el proper dissabte 16 de juliol a les 19 h, Vilanova i la Geltrú inaugurarà l’Espai Far, un equipament cultural i turístic que posarà en valor el patrimoni de la ciutat relacionat amb el mar, a través de tres espais museístics: el Museu del Mar, on a través de fotografies i textos, coneixereu la història de la platja, del far, de la vida cultural, comercial, pesquera i portuària de la zona, i a més, podreu visitar un espai destinat a la preservació de la memòria oral; l’Espai Víctor Rojas, on podreu veure el seu bot de salvament restaurat, que data de l’any 1906 i és un dels tres que es conserven a Catalunya i el Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués, on es recorda la mítica carpa Juanita.

En aquests tres espais, tindreu l’oportunitat de conèixer històries de pescadors, de famílies, de lluites, d’amor i en definitiva, històries de Vilanova i de la seva gent relacionades amb el mar. En definitiva, aquest nou equipament vol ser un homenatge a la gent de mar, ja que sense ells no es podria entendre la història d’aquesta ciutat. D’altra banda, també cal destacar que l’Espai Far també funcionarà com a centre d’acollida de visitants i hi haurà un punt d’informació turística que serà l’inici d’itineraris autoguiats i d’activitats relacionades amb el mar.

Aquest nou equipament es converteix en un nou recurs turístic per a aquesta ciutat. Per això, ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i el finançament amb fons externs, com els fons Feder europeus o el PUOSC de la Generalitat. L’Espai Far se situarà a l’edifici històric del Far de Sant Cristòfol, un símbol turístic i cultural de Vilanova que ara brillarà més que mai.

Vine a capbussar-te en les històries més marineres de Vilanova i coneix el llegat mariner dels vilanovins i vilanovines. No et perdis la inauguració: el dissabte 16 de juliol a les 19.00 hores a la Pujada del Far de Sant Cristòfol 2 (Vilanova i la Geltrú). T’esperem!

 

Post A Comment