23 Jul 2014

Comencen les obres de reforma del Far de Sant Cristòfol

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de reforma i adequació del Far de Sant Cristòfol per convertir-lo en un nou espai turístic i cultural, el Centre de visitants i d’Interpretació del Mar EL FAR.

Amb data 8 de juliol es va adjudicar el projecte a l’empresa Caler que ja ha iniciat els treballs previs a la reforma i adequació de l’edifici situat al costat del Far. En aquesta edificació és on s’hi ubicarà l’exposició del museu del Mar i el centre d’acollida de visitants. La intervenció també contempla la reforma i ampliació d’un altre edifici existent al recinte que, conjuntament amb una nova construcció, servirà per acollir l’exposició del llegat Roig Toqués i l’embarcació Víctor Rojas, que es troba en procés de restauració.

Les obres de reforma i adequació del Far de Sant Cristòfol tenen un cost de 331.019,86 euros, mentre que la inversió prevista per adaptar l’espai al projecte museístic és de 209.405, 81 euros. El conjunt d’aquesta inversió està finançat pels fons europeus FEDER; pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC 2012); el programa Xarxa de la Diputació de Barcelona i per l’Ajuntament de VNG. Es preveu que l’actuació tindrà una durada de sis mesos i a principis de 2015 ja hagi finalitzat.